Reinigen en onderhoud

Onderhoud, reinigen en beschermen van elastische vloeren zoals: linoleum, marmoleum, sportvloeren, rubber, PVC, laminaat.

Oude waslagen worden voorzichtig gestript om de vloerbedekking niet te beschadigen en nieuwe lagen hoogwaardige polymeer was worden aangebracht. Hierbij heeft u de keuze uit een matte, zijdeglans of hoogglanzende bescherming. Alle beschermingslagen voldoen aan de geldende antislip eisen.
Op vloeren die heel zwaar belast worden brengen wij een zeer slijtvaste 2-componenten PU coating aan van mat tot glanzend. Deze gaan gemiddeld 6 maal langer mee dan conventionele polymeer wassen.
Alle toegepaste beschermingslagen zorgen voor een makkelijker en eenvoudiger dagelijks onderhoud. Door periodiek, 1 of 2 maal per jaar, de beschermingslagen door ons te laten onderhouden en bijwerken verlengt u de levensduur van uw vloerbedekking aanzienlijk.

Reinigen en onderhoud van elastische vloeren, linoleum, marmoleum, pvc, rubber, etc

Tapijt reinigen en onderhoud

Reinigen, onderhouden en beschermen van zachte vloerbedekking zoals: tapijt, tapijttegels, Flotex, Bolon.

Tapijt levert naast het bieden van comfort een belangrijke bijdrage aan een warme akoestiek en een rijke uitstraling. Een schoon tapijt draagt bij aan een prettige en verzorgd aanvoelende beleving van uw medewerkers of bezoekende klanten.
Vlek- en vuilverwijdering is de basis van onze reinigingswerkzaamheden voor projecttapijt. Voor de vele verschillende soorten tapijt hanteren wij verschillende reinigingsmethoden. Een deskundig advies staat hierin centraal. Wij bewaken de uitstraling, de kwaliteit en de levensduur van uw investering door u te voorzien van een passend, periodiek tapijt onderhoudsplan. Naast het reinigen van de vloerbedekking kunnen wij ook uw vloerbedekking vuil- en vlekafstotend of antistatisch maken. Uiteraard reinigen wij ook de schoonloopzones bij uw entree.

Marmer schoonmaken en het onderhouden en beschermen van andere natuursteen vloeren zoals: marmer, travertin, graniet, Belgisch hardsteen, etc.

Natuursteen vloeren geven een bedrijf een exclusieve uitstraling mits de vloer in goede conditie is. Het opknappen en onderhouden van kalkhoudende natuursteen vloeren zoals marmer, travertin en hardsteen is een vak apart. Zorg en onderhoud aan deze bijzondere vloeren kan alleen door ervaren vaklieden wordn uitgevoerd. Pas nadat de vloer door ons is bekeken en wij naar uw wensen en verwachtingspatroon hebben geluisterd brengen wij een advies uit.
Verouderde, bekraste vloeren worden met verschillende gradaties diamant geslepen en gepolijst om weer glans te krijgen. Doffe vloeren, mits kalkhoudend kunnen met een kristallisatietechniek worden “gezoet” waardoor het oppervlak wordt verdicht en ze een mooie natuurlijke egale glans krijgen.
Natuursteenvloeren met een reliëf kunnen we intensief reinigen en vervolgens behandelen met een impregnaat of beschermingssysteem.

Natuursteen reinigen en onderhouden

Onderhoud houtenvloer

Schoonmaken en onderhoud  van houten vloeren zoals: parket, massieve vloerdelen, laminaat.

Een houten vloer heeft een prachtige warme uitstraling maar vergt natuurlijk ook onderhoud. Afwerken en onderhouden kan op verschillende manieren afhankelijk van het type vloer, de belasting en de uitstraling die u wenst, van glans tot mat.
Afhankelijk van de toestand van de houten vloer kan het noodzakelijk zijn om deze eerst te schuren. In ieder geval moet de vloer altijd eerst machinaal worden gereinigd. Hierna adviseren wij u welke afwerklaag het beste past bij uw situatie. Dit kan een hardwax zijn of een oliebehandeling.

Gietvloer, betonvloer en grindvloer reinigen


Gietvloeren
Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer die we steeds meer tegenkomen in winkels, kantoren, bedrijfsrestaurants en showrooms. Deze vloeren kunnen in vrijwel alle RAL kleuren worden geleverd en zijn altijd afgewerkt met een transparante PU coating.
Hoewel deze vloeren heel duurzaam zijn, zijn ze toch aan slijtage onderhevig.

JNC reinigt en herstelt de PU coating als deze door kleine krasjes vuil en beschadigd is.
Wij doen dit met een transparante 2-componenten PU coating of met een PU coating in elke kleur die u wenst. Alle coatings kunnen in mat, zijdemat of hoogglans worden aangebracht.
In ruimtes waar de vloer zwaarder wordt belast zoals in magazijnen en garages brengen wij een 2-componenten Epoxy coating aan.

Betonvloeren
Betonvloeren worden machinaal gereinigd. Daarna impregneren wij betonvloeren met een speciaal kleurloos impregneermiddel. Dit voorkomt dat vocht en vuil makkelijk in het oppervlak doordringen. Hierdoor wordt het oppervlak verhard waardoor een stofvrij betonoppervlak wordt gecreëerd.
Wilt u een ander uitstraling aan uw betonvloer geven dan brengen wij een Epoxy coating aan, transparant of in kleur, mat of hoogglanzend.

Grindvloeren
Grindvloeren zijn er in vele kleuren. Met een open structuur of verzegeld. Vloeren met een open structuur maakt JNC met speciale apparatuur schoon om het vuil uit de openingen te halen. Ook kunnen we vloeren met een open structuur alsnog verzegelen. Wij maken uw vloer weer fris en schoon.

Onderhoud houtenvloer

Reinigen horeca- en kantoormeubilair

Reinigen horeca- en kantoormeubilair

Stoelen worden onvermijdelijk groezelig door het intensieve gebruik. Bovendien heeft meubelstof de eigenschap stof vast te houden. Regelmatig reinigen bevordert een gezonde werkomgeving en verlengt de levensduur.

Allereerst worden de meubels droog afgezogen om het diepliggend stof zoveel mogelijk te verwijderen. Afhankelijk van de soort en kwaliteit van de meubelstof wordt een methode gekozen voor de dieptereiniging en vlekverwijdering.
Na de reiniging wordt de stof geïmpregneerd met een vuilwerend product. Hierdoor is de meubelstof minder kwetsbaar voor vuil en vlekken.

  • Stofzuigen
  • Vlekken verwijderen
  • Dieptereiniging
  • Impregneren

Advies bij uw keuze voor een nieuwe vloer(bedekking).

Er komt een moment dat u toe bent aan een nieuwe vloer of vloerbedekking.

Dan komen ongetwijfeld de volgende vragen naar voren:

 • Welke vloer is het meest geschikt voor mij?
 • Welke voor- en nadelen zitten aan deze keus?
 • Is de vloer goed schoon te houden?
 • Wat zijn de onderhoudskosten?

In ons gratis te downloaden E-book: VLOEREN, VLOERBEDEKKING  EN VLOERONDERHOUD vindt u  antwoorden op een aantal van deze vragen.

Natuurlijk willen wij u graag persoonlijk adviseren om te komen tot een bepaalde keus. Wij gaan dan niet op de stoel van een architect of stylist zitten maar kijken naar de praktische kant van uw keus.

Wij zijn onafhankelijk van fabrikanten of projectinrichters maar kunnen u door onze expertise wel adviseren over het onderhoudsplaatje en de kosten.

Advies bij aanschaf vloerbedekking.

Scroll naar boven