Linoleum en pvc vloeren onderhouden

Wij hebben dé 5 tips voor linoleum en pvc vloeren onderhouden. Deze tips zijn nauwkeurig samengesteld door specialisten om uw vloeren langdurig te beschermen tegen vuil en slijtage.

JNC vloeronderhoud helpt facilitair managers en gebouwbeheerders met het allerbeste onderhoud van alle soorten vloeren zodat deze makkelijker te onderhouden zijn, er representatief uit blijven zien en hun levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Eén van onze specialisten is daarom ook dagelijks op weg om facilitair managers, housekeeping, vastgoed eigenaren maar ook particulieren vrijblijvend te adviseren over de meest effectieve manier van vloeronderhoud.

Wil jij ook vloeronderhoud van linoleum en PVC goedkoper en makkelijker maken?

Dit zijn dé 5 tips  voor linoleum en pvc vloeren onderhouden!

1. Een grote entreemat.

De meeste beschadigingen ontstaan door zand en vuil dus zorg als het even kan altijd voor een flinke, lange schoonloopmat van liefst 2 á 4 meter bij de entree. Deze vangt vocht en vuil direct bij de ingang op en maakt schoenzolen schoon en droog. Periodiek reinigen van een schoonloop- mat is noodzakelijk om het opgevangen vuil te verwijderen.

2. Beschermers onder stoel- en tafelpoten

Voorzie alle meubels van NIET krassende doppen. Op You Tube vind je een aantal aardige filmpjes over de vloerbeschermers van “Scratchnomore” of “Floorfriendly”.

3. Een extra beschermlaag na het leggen van linoleum, marmoleum of PVC

In de praktijk blijkt dat met name in scholen de combinatie zand en harde poten van stoelen en tafeltjes een ware aanslag zijn op het nieuwe linoleum of PVC. JNC adviseert in deze situatie om een extra beschermlaag aan te brengen als slijtlaag en deze jaarlijks te onderhouden zodat de oorspronkelijke vloer zolang mogelijk in takt blijft.

4. Vaststellen van de juiste frequentie van vloeronderhoud

Het is van belang om vast te stellen met de partij die de vloer gaat schoonmaken hoe dit gaat gebeuren en in welke frequentie. Dit geldt zowel voor het dagelijks onderhoud (stofzuigen/stofwissen, moppen/dweilen) als voor het periodiek machinaal onderhoud (schrob/zuigautomaat)

5. Periodiek Onderhoud

Je auto maak je ook regelmatig schoon. Dit kun je zelf doen of door een wasstraat. In ieder geval heb je hier geen specialist voor nodig. Een onderhoudsbeurt is echter een ander verhaal. Hiervoor breng je de auto naar een garage waar een vakkundig monteur je auto helemaal nakijkt. Goed periodiek onderhoud doe je om zo lang mogelijk onbezorgd plezier van je auto te hebben.

Net zoals met je auto is het ook met vloeren en vloerbedekking. Dagelijks of wekelijks schoonmaken van je vloer laat je aan je schoonmaakbedrijf over of doe je zelf met eigen medewerkers. Maar een grote onderhoudsbeurt laat je aan een daarin gespecialiseerd bedrijf over. Wij nemen graag het periodiek onderhoud voor onze rekening om je nog jaren plezier van je vloer te bezorgen. Kijk hiervoor ook eens bij onderhoudsplan.

Dit waren dé 5 tips voor linoleum en pvc vloeren onderhouden. Wil je ook een goed advies voor het onderhoud van je vloer, mail ons en we maken graag een gratis afspraak.

Neem contact met ons op!

Scroll naar boven