Linoleum of marmoleum vloeren onderhouden

Marmoleum of Linoleum vloer onderhouden

Linoleum of marmoleum vloeren onderhouden lijkt voor veel mensen niet noodzakelijk, maar niets is wat het lijkt. Linoleum of marmoleum met een opbouw van heel veel vervuilde waslagen door slecht vakmanschap. Herkent u dit probleem? Helaas een beeld wat we als vloerspecialist te vaak tegenkomen. Vooral bij linoleum vloeren in scholen zien we dit vaak. Vloeren die er niet meer uitzien. Vette, glanzende randen en doffe looppaden vol met krassen. Jammer want zelfs in scholen kan het echt anders.

En nu wil ik echt niet de schuld bij de schoonmaakbedrijven leggen. Zij worden bij contractovernames al vaak geconfronteerd met slecht onderhouden vloeren met veel te veel waslagen. Deels uit onkunde en deels uit gewoonte smeren ze er jaarlijks maar weer 2 waslagen overheen, het gaat immers al jarenlang zo.

Ook speelt het budget voor het periodiek vloeronderhoud een rol, maar ik ben er van overtuigd dat dit zelfde budget door vakkundig floor management veel beter besteed kan worden.

Beschadigde linoleum vloer - zo ziet uw vloer er zo uit

Niet langer zo

Dus helaas zijn er nog te veel schoonmaakbedrijven die ieder jaar weer 2 nieuwe polymeer lagen over de oude lagen polymeer smeren zonder de vervuiling in de oude laag eerst goed te verwijderen. Het gevolg is een dikke harde laag van polymeren die nauwelijks nog op een normale manier zijn te verwijderen. Schoonmaakbedrijven moeten dan gebruik maken van grote hoeveelheden agressieve, chemische oplosmiddelen, zgn. strippers, om de oude waslagen laagje voor laagje op te lossen en te verwijderen.

In het ergste geval wordt het strippen niet vakkundig gedaan en is schade en ernstige verkleuring van het linoleum door het gebruik van te veel stripper het gevolg.

Deze methode is dus tijdrovend, kostbaar en slecht voor het linoleum en het milieu. Omdat dit heel tijdrovend werk is wordt dit meestal maar half gedaan en om de zaak te maskeren wordt er dan maar een extra laagje polymeer opgezet

Het vervelende is dat dit een zich steeds weer herhalende cyclus is waarmee de levensduur van het linoleum aanzienlijk wordt verkort.

Linoleum of marmoleum vloeren onderhouden: het kan anders!

De technisch specialisten van JNC vloeronderhoud beschikken over de kennis, technieken en machines om zelfs de dikste en oudste polymeer lagen van het linoleum te verwijderen. Schijven bezaaid met hele fijne industriediamant verpulveren de oude waslagen zonder het linoleum zelf aan te tasten. Hierdoor komt het originele linoleum weer tevoorschijn. De slijpmachines zijn aangesloten op een afzuigunit zodat er geen stof in de ruimte vrijkomt.

Dus zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën die de kleur en structuur van het linoleum kunnen aantasten.

Linoleum vloer schuren   Kale linoleum vloer

En dan het mooiste van ons werk

Na het hele reinigingsproces rollen we de vloer af met een speciale primer voor linoleum vloeren. Hiermee creëren we een prima sluitende basislaag. Na droging worden twee lagen polyurethaan versterkte hardsealers aangebracht.

Linoleum coating aangebracht door JNC

Periodiek linoleum of marmoleum vloeren onderhouden

Ieder jaar wordt de bovenste laag van het linoleum goed gereinigd, licht geschuurd en wordt één nieuwe laag hardsealer aangebracht. Alle krasjes die in de loop van het jaar zijn ontstaan worden hiermee weggewerkt. Niet eerder dan na 5 jaar wordt de hele beschermlaag tot op de primer verwijderd en worden weer twee nieuwe lagen polyurethaan versterkte hardsealers aangebracht. Periodiek linoleum of marmoleum vloeren onderhouden heeft de volgende voordelen:

  • Kosten besparend
  • Tijd besparend
  • Milieu besparend

Twee oplossingen voor u:

  1. Heeft u zo’n vloer met dikke lagen polymeer met glansverstoringen. Investeer één maal in een definitieve opknapbeurt om de originele linoleum vloer weer terug te krijgen om hierna een Meerjarig Onderhoud Plan op te maken.
  1. Ziet uw vloer er nog redelijk uit, wacht niet langer en maak samen met ons een meerjarig onderhoud plan.

Kies voor beleving

Er valt nog veel winst te halen uit de tevredenheid over vloeronderhoud. Het vraagt van de facilitair verantwoordelijke echter een andere benadering zonder directe gevolgen voor de kosten. Het vraagt dus vooral om een beleidskeuze.

ACTIE!

Om u te overtuigen van onze kennis en kunde kunt u bij mij EEN KOSTELOZE PROEF aanvragen. U kunt dan met eigen ogen zien wat het eindresultaat is. U loopt geen enkel risico om nu meteen te bellen of te mailen voor een vrijblijvende afspraak:

info@jncvloeronderhoud.nl  of  071-7370426 

“JNC vloeronderhoud helpt facilitair managers en gebouwbeheerders met het allerbeste onderhoud van alle soorten vloeren zodat deze veel makkelijker te onderhouden zijn, er representatief uit blijven zien en hun levensduur aanzienlijk wordt verlengd.”

We care about floors!

Scroll naar boven