Linoleum schoonmaken en onderhoud

Linoleum schoonmaken

JNC heeft uitstekende methoden voor het schoonmaken van linoleum ook wel bekend als marmoleum. Afhankelijk of er recente of al zeer oude waslagen op het linoleum zitten wordt de vloer gestript. In de praktijk wordt soms jarenlang waslaag over waslaag gesmeerd. Het gevolg is ingesloten vuil en randvergoring. Om de vloer weer in een mooie staat te krijgen zijn zware reinigingsmethoden nodig. Linoleum schoonmaken is specialistisch werk omdat de kleur van linoleum bij een verkeerde werkmethode kan worden aangetast. Hierna wordt door onze specialisten zorgvuldig een speciale beschermingslaag aangebracht.

Linoleum onderhoud door een goede bescherming.

Bij zakelijk gebruik zoals kantoren, scholen, winkels etc. is een extra beschermingslaag nodig.
Hoewel de toplaag van de meeste linoleum soorten goede bescherming biedt is bij veel loopverkeer extra bescherming noodzakelijk.
JNC gebruikt PU hardsealers, een product met een aanmerkelijk hogere slijtweerstand dan conventionele polymeerwassen. Twee lagen geschikte PU hardsealer in mat, zijdemat of glanzend, kan in de regel prima volstaan. Als er sprake is van overmatig loopverkeer of inwerking van kleurstoffen (kapsalon) of desinfecterende reinigingsmiddelen zijn hiervoor speciale middelen nodig zoals bijv. AntiColor PU coating of Medica hardsealer.

Voordelen van een goed beschermde linoleum vloer zijn:

1. Makkelijker schoon te maken
2. Bescherming tegen slijtage en krassen
3. Een uitstraling naar eigen wens doordat gekozen kan worden voor een

matte, zijdeglans of hoogglans afwerklaag.

Lees meer over linoleum schoonmaken en download het GRATIS E-book: “Vloeren, vloerbedekking en vloeronderhoud”.

Schoonmaken, reinigen en onderhoud van linoleum
Scroll naar boven