Onderhoud PVC vloer

Onderhoud PVC vloer

Onderhoud PVC vloeren. Wij hebben jaarlijks duizenden m2 in onderhoud.

PVC is een afkorting van polyvinylchloride.

In feite is er geen verschil tussen een PVC of een Vinyl vloer.

Bij een PVC vloer denken we vaak in stroken of tegels en bij Vinyl aan kamerbrede rollen.

De bekendste fabrikanten of leveranciers zijn:

Tarkett; Forbo; Gerflor; Mflor; Tajima; Antico

Vanwege de vele mogelijkheden in kleuren en dessins wordt PVC vloerbedekking steeds populairder bij binnenhuisarchitecten en stylisten.

Er zijn heterogene en homogene vinyl soorten. Een heterogene vinyl bestaat uit meerdere lagen terwijl een homogene vinyl uit 100 % PVC bestaat en niet is bedrukt.

De meest voorkomende PVC is de heterogene vinyl. Op de backing wordt een film met een dessin geplakt in oneindig veel variaties en kleuren. Vervolgens komt er een transparante toplaag/slijtlaag overheen van Polyurethaan (PUR). Bij commercieel gebruik dient deze minimaal 0,7 – 1,0 mm dik te zijn.

Bij goed onderhoud PVC vloer heeft het een lifetime van 10 – 15 jaar mits de vloer goed is geïnstalleerd.

 

Schoonmaken en onderhoud PVC vloer

Een PVC vloer schoonmaken kan d.m.v. machinaal schrobben. De vloer zal hierdoor weer in zijn oorspronkelijke staat terugkeren.

Bijna alle fabrikanten van PVC vloerbedekking claimen dat de fabrieksmatig aangebrachte toplaag niet extra beschermd hoeft te worden. In de praktijk blijkt echter dat iedere toplaag vroeg of laat slijt en een herstelbeurt nodig heeft. Wanneer dit nodig is is afhankelijk van de belasting en goed of slecht onderhoud. Aan te bevelen voor het onderhoud PVC vloer is om de bestaande slijtlaag te herstellen door het aanbrengen van een nieuwe 2-componenten Polyurethaan (PUR) toplaag. Dit is werk voor een specialist zoals JNC vloeronderhoud.

Scroll naar boven