Polymeerwas voor linoleum of marmoleum

polymeerwas aanbrengen linoleum marmoleumVloeronderhoud d.m.v. jaar na jaar aanbrengen van een polymeerwas  op linoleum of marmoleum vloerbedekking……. NOODZAAK OF TOCH NIET?

Vanuit mijn expertise op het gebied van vloeronderhoud ben ik een PRAKTIJKONDERZOEK gestart binnen scholen. Is het nu wel of niet noodzakelijk om jaarlijks een nieuwe laag polymeerwas op linoleum vloeren binnen scholen te zetten. Want vooral in scholen wordt jaarlijks standaard een nieuwe laag polymeerwas op marmoleum of linoleum vloerbedekking gezet.

Voor dit onderzoek zoek ik SCHOLEN waar 1 jaar of langer geleden nieuw linoleum of marmoleum is gelegd en wat nog niet in de polymeerwas is gezet.

Risico’s jaarlijks aanbrengen polymeerwas

Het risico van het jaarlijks aanbrengen van een nieuwe laag polymeerwas is het insluiten van niet goed verwijderde vervuiling en uiteindelijk de opbouw van een dikke laag polymeerwas.   De oorspronkelijk kleur vervaagt en door glansverstoringen wordt de vloer een vlekkerig geheel.

Volgens de meeste fabrikanten van linoleum is het aanbrengen van een extra beschermlaag niet nodig omdat er al een fabrieksmatig aangebrachte beschermlaag op zit. Zo levert Forbo het bekende marmoleum met Topshield en DLW Flooring een LPX of PUR finish.

Deze beide toonaangevende fabrikanten stellen in hun onderhoudsvoorschriften dat het aanbrengen van extra beschermlagen niet noodzakelijk is.

Onderzoek vloeronderhoud, graag uw medewerking

Indien u een school hebt waar de vloerbedekking, linoleum of marmoleum, nog niet in de polymeerwas is gezet zou ik graag eens langskomen om de staat van de vloerbedekking te beoordelen.

Afhankelijk van het resultaat van dit onderzoek zou het onderhouden van deze vloeren wel eens in een ander perspectief kunnen komen te staan. Mogelijk zelfs met minder kosten, minder milieubelastend en duurzamer.

Ik zie met veel belangstelling uw reactie tegemoet.

Jelle Miedema

j.miedema@jncvloeronderhoud.nl

tel: 06 51 125 698

Scroll naar boven