PVC vloer reinigen

PVC is een afkorting van polyvinylchloride en valt in de categorie kunststof vloeren. In feite is er geen verschil tussen een PVC vloer reinigen Vinyl vloeren reinigen. In feite zijn het laminaat vloeren, omdat ze in meerdere lagen zijn opgebouwd.

PVC vloerbedekkingen komen we veel tegen in kantoren, scholen, ziekenhuizen en instellingen. Het zijn sterke vloersoorten met een lange levensduur als ze goed worden onderhouden.

PVC vloer reinigen

De meest voorkomende PVC vloer is de heterogene vinyl. Op de backing wordt een film met een dessin geplakt in oneindig veel variaties en kleuren. Vervolgens wordt er een transparante pu beschermlaag (polyurethaan) overheen aangebracht. Bij intensief gebruik dient deze minimaal 0,7 – 1,0 mm dik te zijn. Er bestaan diverse pvc vloeren merken in diverse pvc vloeren prijzen onder meer van Forbo, Mflor, Gerflor, Armstrong, Tarkett.

Vanwege de vele mogelijkheden in kleuren en dessins worden PVC vloerbedekkingen steeds populairder bij binnenhuisarchitecten en stylisten. Had dit soort vloerbedekking een aantal jaren geleden nog een “plastic” uitstraling, door verbeterde technieken in met name de pu beschermlaag is die plastic uitstraling bij de betere pvc vloer merken geheel verdwenen. Bijvoorbeeld de pvc stroken met een houten vloer design lijken bedrieglijk veel op echt hout en zelfs de “houtnerf” wordt hierin voelbaar nagemaakt. Vanwege de vele mogelijkheden in kleuren en dessins worden PVC vloerbedekkingen dan ook steeds populairder bij binnenhuisarchitecten en stylisten.

PVC vloeren leggen

Het meest voorkomend in de zakelijke markt is de verlijmde pvc vloer. In de particuliere markt komen we echter steeds meer pvc click laminaat vloeren tegen. Mits de pvc vloer goed is gelegd en regelmatig periodiek onderhoud plaatsvindt hebben de betere pvc vloerbedekkingen een lifetime van 10 – 15 jaar.

PVC vloeren reinigen tips

Heeft u een pvc vloer laten leggen dan moet deze uiteraard worden onderhouden. In feite is een pvc vloer een onderhoudsvriendelijke vloer en is de vloer goed schoon te houden. Om een pvc vloer schoon te houden kan het dagelijks onderhoud bestaan uit stofwissen of stofzuigen om in ieder geval zand te verwijderen. Wekelijks kan met een goede pvc reiniger worden gedweild, bijv. R1000 van dr.Schutz. Het voorkomen van beschadigingen is altijd beter dan genezen daarom adviseren wij een goede inloopzone om vooral het zand buiten te houden en stoelen te voorzien van krasvrije doppen of viltjes.

PVC vloer laten reinigen na slijtage

Toch zal er na verloop van tijd slijtage optreden in de pu beschermlaag, met name op de veel belopen gedeeltes. Hoewel een aantal fabrikanten van PVC vloerbedekkingen claimen dat de fabrieksmatig aangebrachte pu beschermlaag niet extra beschermd hoeft te worden blijkt in de praktijk dat iedere laag vroeg of laat slijt en een herstelbeurt nodig heeft. De meeste projectinrichters hebben in de praktijk al het een en ander gezien en geven dan ook vaak als advies om direct of na minimaal een jaar een extra pu beschermlaag aan te brengen.

Wannéér dit nodig is, is afhankelijk van de belasting en goed of slecht onderhoud. PVC vloeren reinigen kan d.m.v. machinaal schrobben om de vloer grondig te reinigen, soms kan daarna een goede polymeeremulsie voldoende zijn om weer een mooie vloer te krijgen, maar het kan ook nodig zijn om de bestaande beschermlaag te herstellen door het aanbrengen van een nieuwe 2-componenten PU beschermlaag.

Periodiek onderhoud

Periodiek onderhoud door de specialisten van JNC vloeronderhoud. De specialisten van JNC hebben jarenlange ervaring met pvc vloeren reinigen en onderhouden. Wij beschouwen elke aanpak van een pvc vloer als maatwerk. Wij bekijken grondig wat er precies nodig is om uw vloer weer die exclusieve uitstraling terug te geven. Is er sprake van ernstige of enkel oppervlakkige slijtage of beschadigingen? Hoeveel voetjes gaan er per dag over de vloer? Dit zijn allemaal belangrijke vragen. Pas als wij samen met u een inventarisatie hebben gemaakt, kunnen wij u een juiste prijsofferte voorleggen.

Bent u benieuwd hoe wij uw PVC vloer reinigen?

Neem contact met ons op of stel uw vragen via het contactformulier of bel en wij bekijken samen wat wij voor u kunnen betekenen. Wij kunnen elke vragen beantwoorden over hoe wij uw pvc vloer reinigen. In veel gevallen kunt u een gratis proefreiniging aanvragen zodat u al een idee krijgt hoe uw vloer er weer uit zal zien. Tevens kunt u ons E-book downloaden en al heel wat lezen over onderhoud van PVC vloeren.

Wij horen graag van u!

JNC Vloeronderhoud

Uw vloer laten reinigen of renoveren?

Maak vrijblijvend een afspraak en bespreek een gratis proefreiniging.

Scroll naar boven