Tapijt reinigen

Periodiek uw tapijt reinigen

Dagelijks ziet u er zelf natuurlijk op toe dat uw tapijt schoon en netjes blijft. Tapijt reinigen doet u regelmatig met de stofzuiger. Daarnaast behoort ook het verwijderen van vlekken volgens een bepaalde frequentie tot het onderhoud.

Entrees en verkeerszones dienen dagelijks gestofzuigd te worden. Natuurlijk maakt het verschil of het tapijt op de begane grond ligt of op de derde verdieping van een gebouw. Op de begane grond wordt meer vuil naar binnen gelopen dan op de derde verdieping. Hier zal dan ook onderhoud in een hogere frequentie moeten plaatsvinden. Dé tip is een goede inloopmat met royale afmeting. Deze voorkomt het inlopen van de meeste vervuiling zoals zand e.d.

Grote tapijtreiniging

Vloerbedekking reinigen wordt vaak lang uitgesteld, maar er komt een moment dat u er niet meer omheen kunt. Na een tijd komen er hardnekkige vlekken in uw tapijt.

Zelf vlekken uit tapijt halen is een lastige klus. Tapijt neemt gemakkelijk vuil op en het is niet altijd eenvoudig om hardnekkige vlekken te verwijderen. Zelf tapijt reinigen gaat soms nog wel, maar voor grotere oppervlakken of project tapijt kunt u beter uw tapijt laten reinigen door een specialist.

Professioneel tapijt reinigen

Het is normaal dat uw tapijt er na een tijdje niet meer zo stralend uitziet als voorheen. Op een gegeven moment constateert u dat het tapijt over het algemeen geen schone en frisse indruk meer maakt. Tijd dat u een beroep doet op de tapijtreiniging service van JNC vloeronderhoud.

De consequenties van een smoezelig tapijt zijn een negatieve beleving van hygiëne van bezoekers, of in het geval van kantoren, de medewerkers. Na het tapijtreinigen heeft u weer schoon tapijt. Dit geeft een frisse uitstraling en een positieve beleving bij bezoekers etc.

Hoe vaak moet u uw vloerbedekking reinigen?

Natuurlijk moet u of de facilitaire dienst het tapijt regelmatig stofzuigen. Deze frequentie is afhankelijk van het gebruik en de ligging. Daarnaast is het aan te raden om jaarlijks een grote tapijtsreiniging uit te laten voeren.

Reinigen tapijt – reinigingsmethoden

Een grondige jaarlijkse tapijtreiniging kan wonderen doen. Dit dient echt te gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf heeft meerdere reinigingsmethoden in huis en kent de voorschriften van de fabrikant van de vloerbedekking.

Tapijt reinigen kan plaatsvinden door middel van sproei-extractie, poederreiniging, kristallisatiemethode, bonnetreiniging of een combinatie hiervan.

De eerste tapijtreiniging methode, sproei-extractie is alleen aan te bevelen als er daadwerkelijk heel veel zand in het tapijt zit. Dit komt eigenlijk alleen voor op de begane grond. Nadeel is dat er veel water wordt gebruikt. Hierdoor is een lange droogtijd noodzakelijk en moet u wat langer geduld hebben om het tapijt weer te mogen belopen.

Bij de drie andere methodes van tapijt reinigen, poederreiniging, kristallisatie-methode of bonnetreiniging is het tapijt binnen een uur weer beloopbaar. Wij reinigen volgens de methodes die de fabrikanten voorschrijven. Ook reinigen wij onder alle algemene voorwaarden die door de stichting waarborg tapijt en meubelreiniging worden gehanteerd. Zo ziet uw tapijt er na de tapijtreiniging weer piekfijn uit.

Goed vloeronderhoud door tapijt reinigen en frisse uitstraling

Tapijt is er in diverse soorten, laag- of hoogpolig, getuft of speciaal geweven, van wol, jute, polyamide of combinaties hiervan.

Tapijt heeft de eigenschap dat het stof bindt en een warme uitstraling heeft. Om deze positieve eigenschappen te behouden is het zaak om zeer regelmatig uw tapijt te laten reinigen. 

  • Uit esthetisch oogpunt, zichtbare vervuiling wordt weggehaald.
  • Economische redenen, minder slijtage door vuil dus een langere levensduur.
  • Hygiënische redenen

Tapijt reinigen of trap tapijt reinigen door JNC

De professionals van JNC vloeronderhoud hebben meer dan 15 jaar ervaring. Besluit u uw tapijt door ons te laten reinigen? Dan kunt u in veel gevallen een gratis proef-tapijtreiniging aanvragen! Wij laten u graag zien hoe uw tapijt er na onze behandeling uit zal zien.

We bekijken ook de huidige staat van uw tapijt en checken deze op eventuele hardnekkige vlekken of ver ingedrongen vuil.

Tapijt reinigen kosten

Een tapijt reinigen is voor ons maatwerk. De prijzen van JNC zijn gebaseerd op het totaalplaatje per vierkante meter. Dit zorgt ervoor dat u geen onnodige kosten maakt. Meer weten over hoe wij u van dienst kunnen zijn? Bel ons direct, of neem contact met ons op via het contactformulier. Bekijk ook onze andere projecten.

U kunt ondertussen al ons E-book downloaden waarin u alles kunt lezen over hoe uw tapijt te reinigen. Wij zijn benieuwd naar het resultaat, u ook?

JNC Vloeronderhoud

Uw vloer laten reinigen of renoveren?

Maak vrijblijvend een afspraak en bespreek een gratis proefreiniging.

tapijt schoonmaken
vloerbedekking reinigen
tapijt reinigen
Scroll naar boven