Tapijt reinigen

Periodiek uw tapijt reinigen

Dagelijks zult u er wel op toezien dat uw tapijt er netjes uit blijft zien. Uw tapijt reinigen en netjes onderhouden is stofzuigen en het verwijderen van vlekken volgens een bepaalde frequentie. Entrees en verkeerszones dienen dagelijks gestofzuigd te worden. Natuurlijk maakt het verschil of het tapijt op de begane grond ligt of op de derde verdieping van een gebouw. Op de begane grond wordt meer vuil naar binnen gelopen dan op de derde verdieping en zal onderhoud in een hogere frequentie moeten plaatsvinden. Een goede inloopmat met royale afmeting voorkomt het inlopen van de meeste vervuiling zoals zand e.d.

Grote reiniging

Er komt een moment dat u uw vloerbedekking moet reinigen. Na een tijd komen er hardnekkige vlekken in uw vast tapijt en ziet het er niet meer zo stralend uit. Dat is normaal. Tapijt neemt gemakkelijk vuil op en het is niet altijd eenvoudig om hardnekkige vlekken te verwijderen. Een vloerkleed reinigen gaat zelf soms nog wel, maar grotere oppervlakken of project tapijt kun je beter laten reinigen.

Op een gegeven moment constateert u dat het tapijt over het algemeen geen schone en frisse indruk meer maakt. Tijd dat u een beroep doet op de tapijtreiniging service van JNC vloeronderhoud om het tapijt te reinigen. Want de consequenties van een smoezelig tapijt zijn een negatieve beleving van hygiëne bij medewerkers en bezoekers. Een schoon tapijt geeft weer een frisse uitstraling en een positieve beleving bij werknemers en bezoekers. Dus naast het hierboven genoemde regelmatig laten stofzuigen door de facilitaire dienst is het aan te raden om jaarlijks een onderhoudsreiniging uit te laten voeren.

Reinigingsmethoden

Een grondige  jaarlijkse reiniging van het tapijt kan vaak wonderen doen. Dit dient echt te gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf heeft meerdere reinigingsmethoden in huis en kent de voorschriften van de fabrikant van de vloerbedekking.

Tapijt reinigen kan plaatsvinden door middel van sproei-extractie, poederreiniging, kristallisatiemethode, bonnetreiniging of een combinatie hiervan. De eerste methode, sproei-extractie is alleen aan te bevelen als er daadwerkelijk heel veel zand in het tapijt zit wat eigenlijk alleen voorkomt op de begane grond. Nadeel is dat er veel water gebruikt wordt waardoor een lange droogtijd noodzakelijk is voordat het tapijt weer mag worden belopen. Bij de drie andere methodes, poederreiniging, kristallisatie-methode of bonnetreiniging is het tapijt binnen een uur weer beloopbaar. Wij reinigen volgens de methodes die de fabrikanten voorschrijven en onder de algemene voorwaarden die ook door de stichting waarborg tapijt en meubelreiniging worden gehanteerd, zodat uw tapijt er weer piekfijn uit komt te zien.

Goed vloeronderhoud door tapijt reinigen en frisse uitstraling

Tapijt is er in diverse soorten, laag- of hoogpolig, getuft of speciaal geweven, an wol, jute, polyamide of combinaties hiervan .Tapijt heeft de eigenschap dat het stof bindt en een warme uitstraling heeft. Om deze positieve eigenschappen te behouden is het zaak om zeer regelmatig goed vloeronderhoud te plegen.

  • Uit esthetisch oogpunt, zichtbare vervuiling wordt weggehaald.
  • Economische redenen, minder slijtage door vuil dus een langere levensduur.
  • Hygiënische redenen.

Uw tapijt laten reinigen door ons?

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring. Als u besluit uw tapijt door ons te laten reinigen kunt u in veel gevallen een gratis proefreiniging aanvragen. Wij laten u graag zien hoe uw tapijt er na onze behandeling uit zal zien. Tevens bekijken wij de huidige staat van uw tapijt op eventuele hardnekkige vlekken of ver ingedrongen vuil. Een tapijt reinigen is voor ons maatwerk.

Wij baseren onze prijzen op het totaalplaatje per vierkante meter en zorgen ervoor dat u geen kosten maakt die niet nodig zijn. Meer weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Bel ons direct of neem contact met ons op via onze website. U kunt ondertussen al ons E-book downloaden waarin u alles kunt lezen over hoe uw tapijt te reinigen. Wij zijn benieuwd naar het resultaat, u ook?

JNC Vloeronderhoud

Uw vloer laten reinigen of renoveren?

Maak vrijblijvend een afspraak en bespreek een gratis proefreiniging.

Scroll naar top